preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Vrbovec

 > Vijesti
vijesti

Infokup 2020. županijsko natjecanje

Autor: Marinko Šimunek, 14. 2. 2020. 20:38

Danas je u OŠ Stjepan Radić, Božjakovina održano županijsko natjecanje iz informatike u 5 kategorija. Našu školu uspješno su predstavljali Jakov Škaro, Fran Hromaček, Roland Kurtanjek , Roko Cetl 5.b i Jan Marić 8. c. Petaši su rješavali zadatke u kategoriji algoritmi programski jezik Python, a Jan u FMS logu.

Mentori Mladen Terebuh i Marinko Šimunek.

 [više]

Obavijest prijenosna računala i lozinke

Autor: Administrator , 21. 1. 2020. 17:41

Poštovani,

ovim putem podsjećamo vas da će na prijenosnim računalima, koje ste zaprimili ove jeseni u sklopu prve faze opremanja nastavnika u projektu e-Škole, sukladno Microsoftovoj sigurnosnoj politici, svakih 90 dana operacijski sustav zatražiti promjenu lozinke. Na prijenosnim računalima lozinka inicijalno nije postavljena. Ako ste lozinku već postavili, u polje stare lozinke upisujete trenutnu lozinku, a ako ju dosad niste postavljali, polje stare lozinke treba ostaviti prazno te upisati novu lozinku. 

Svakako savjetujemo i da detaljno proučite upute za prijenosna računala dostupne na poveznici https://www.e-skole.hr/nastavnici-pocetna/, posebno poglavlje "Upravljanje korisničkim računima".

Nadalje, budući da su isporučena prijenosna računala u vlasništvu CARNET-a i školi su dana na korištenje do kraja projekta, sukladno Pravilniku o proračunskom računovodstvu i računskom planu, potrebno ih je voditi izvanbilančno. Vrijednosti pojedinih prijenosnih računala:

HP ProBook 455 G6R - 2989.95 + PDV
Lenovo V330-15IKB - 2997.3 + PDV

Nakon završetka projekta računala će prijeći u vlasništvo škole.

Za sve ostale upite i dalje Vam stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav

--
CARNET Helpdesk
Podrška obrazovnom sustavu
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Josipa Marohnića 5, 10000 Zagreb

 [više]

Prof. dr. sc. Ivica Puljak dolazi u našu školu 23. siječnja 2020.

Autor: Administrator , Nevenka Jakuš, 14. 1. 2020. 16:26

Termini predavanja: 

  • niži razredi 11:00 - 11:45
  • viši razredi 11:50 - 12:45

“Tajni život zvijezda”

Dob: vrtići (predškolci), 1. do 4. razred osnovne škole

Trajanje: 45 minuta maximalno 50 učenika

Opis predavanja: Predavanje započinje odgovorom na pitanje “Koliko je zvijezda u svemiru?”, kroz slike Zemlje, Sunčevog sustava, galaksije i skupa galaksija, te na kraju usporedbom broja zvijezda s brojem zrnaca pijeska na svim plažama na Zemlji. Zatim odgovaramo na pitanja “Koliko su velike zvijezde?”, “Kako se zvijezde rađaju?”, “Kako zvijezde završavaju svoj život?”, da bi završili odgovorom na pitanje “Od čega se sastoje ljudi?”. Predavanje uključuje djecu kroz razna pitanja i druge vrsta aktivnosti. Na kraju ponavljamo što smo naučili, a učenici imaju priliku postavljati pitanja.

  VIŠI RAZREDI:  

 “Priča o svemiru”

Dob: 5. do 8. razreda osnovne škole

Trajanje: 60 minuta maksimalno 70-75 

Opis predavanja: Predavanje započinje odgovorom na pitanje “Koliko je zvijezda u svemiru?”, kroz slike Zemlje, Sunčevog sustava, galaksije i skupa galaksija, te na kraju usporedbom broja zvijezda s brojem zrnaca pijeska na svim plažama na Zemlji. Zatim odgovaramo na pitanja “Koliko su velike zvijezde?”, “Kako se zvijezde rađaju?” i “Kako zvijezde završavaju svoj život?”, te pričom o atomima, njihovoj veličini i kolosalnom broju u makroskopskim objektima oko nas, uključujući i ljudima. Nakon toga objasnimo kako se priroda sastoji od elementarnih čestica i antičestica, koje međudjeluju silama, te izračunamo koliko energije u sebi ima svatko od nas. Na kraju se kroz priču o nastanku, razvoju i kraju svemira i Sunčevog sustava, ispriča i priča o tome kako i kada nastaju atomi i kako završe u nama. Kroz predavanje učenici saznaju da su jedinstveni, privlačni, puni energije, eksplozivni i da zrače, te još nekoliko zanimljivih poruka, koje ostavljamo za predavanje, da ne pokvarimo iznenađenje.

 [više]

Najbolji dabrovi u školi 2019.

Autor: Marinko Šimunek, 17. 12. 2019. 16:47

Nakon međunarodnog natjecanja Dabar 2019. koje je u našoj školi održano 14. studenog objavljujemo da je među 10% najboljih u Republici Hrvatskoj ušlo njih četvero kao i prošle godine. Iskrene čestitke Dunji Potočić, 4.a, Davidu Crnčiću, 6. a, Mii Burić, 4. b i Karlu Grošaniću, 4. b.

Pozivam učenike da se pridruže natjecanju i iduće godine.

 [više]

Večer matematike 2019.

Autor: Administrator , Mira Dakić, 2. 12. 2019. 19:05

U četvrtak 5.12.2019. od 18:00 do 19:30, 4. put za redom u našoj školi obilježit ćemo Večer matematike.

I ove godine Večer matematike održava se u PŠ Preseka te PŠ Rakovec. 

U PŠ Preseka održat će se od 16:30 do 17:30,

 a u PŠ Rakovec od 16:00 do 17:00.

Pozivamo učenike, njihove roditelje i sve kolege da nam se pridruže te otkriju ljepotu i čari matematike.

Učenici i njihovi nastavnici priredili su niz  zanimljivih radionica i matematičkih igara, pitalica i zagonetki.

Uz radionice, bit će tu i digitalni kvizovi, sudoku, matematički alias, matematički Čovječe ne ljuti se, ali i razna druga iznenađenja i zabavne igre.

Dođite 5.12.2019. u I.OŠ Vrbovec i zabavite se uz matematiku!

 

 

 
 [više]

Tika taka

Autor: Marinko Šimunek, 29. 11. 2019. 16:53

Autor: Zora Ilić

 

 [više]

Slikovni vrutak s Krunoslavom Kutenom

Autor: Marinko Šimunek, 29. 11. 2019. 16:27

Povodom obilježavanja 125. obljetnice smrti našeg književnika Krunoslava Kutena,  objavljujemo njegove pjesme i učeničke  ilustracije potaknute njima. 

Book titled 'Slikovni vrutak s Krunoslavom Kutenom'Read this book made on StoryJumper

 

 [više]

 CMS za škole logo
I. osnovna škola Vrbovec / Trg Petra Zrinskog 2, HR-10340 Vrbovec / os-prva-vrbovec.skole.hr / ured@os-prva-vrbovec.skole.hr
preskoči na navigaciju